Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Cider av äpplemust.  (läst 2277 gånger)

davvakg

  • Inlägg: 2
    • Västerbotten
Cider av äpplemust.
« skrivet: 28 sep-14 kl 14:11 »
Hej.
Har pressat 20 liter äpplemust och har för avsikt att jäsa detta utan tillsatser till cider.
Har förstått att det tar lång tid att spontanjäsa äpplen men tid har jag gott om.
Första frågan:
Just nu ligger äppelmusten och guppar i ett kärl med lock och jäsrör. Kommer jäsprocessen igång på detta sätt eller måste jag lämna locket öppet i något dygn?

eriks

  • Inlägg: 253
    • -
    • www.sundmansmide.se
SV: Cider av äpplemust.
« Svar #1 skrivet: 28 sep-14 kl 15:49 »
Det funkar bra att bara lämna det, har gjort det för mig o varje fall. I år provar jag med både köpt jäststam och vildjäsning, ska bli kul att prova sen om det blir skillnad

davvakg

  • Inlägg: 2
    • Västerbotten
SV: Cider av äpplemust.
« Svar #2 skrivet: 28 sep-14 kl 18:34 »
Perfekt. Tack för svar.

Jag lämnar locket på med andra ord.
Hur lång tid kommer det att ta innan jäsningen drar igång?
Finns det någon risk att musten blir dålig?

The Poacher

  • Inlägg: 286
    • Uppland
SV: Cider av äpplemust.
« Svar #3 skrivet: 13 okt-14 kl 16:17 »
Att köpa ciderjäst kostar 19 kronor på http://shop.humle.se/jast/ciderjast/

Klart värt att investera i det när du har så mycket fin must. Då får du en jästkultur som är avsedd för cider och riskerar inte att få vildjäsning som smakar dåligt.

Ett tips bara...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

546 gäster, 2 användare
von tratt, savidavi

* Forum

* Om tidningen Åter



- Genuin och läsvärd! Bra tips och idéer för att stå på egna ben.
/Camilla W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser