Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  barka träd  (läst 1660 gånger)

carroj

  • Inlägg: 16
barka träd
« skrivet: 14 aug-14 kl 20:07 »
Bara nyfiken vad det eg kommer sig att getterna var år börjar barka träden i hagen vid den här tiden? Har vart inne på att det är betet som nu inte tillgodoser alla deras behov, men har nu börjat med stödfodring av hö igen och det är ändå fortf mer intressant att barka av träden. dålig på trädsorterna, men tror det är träden som grönskar sist på våren, asp? som nu är väldigt intressant:).

Che Guevara

  • Gäst
SV: barka träd
« Svar #1 skrivet: 14 aug-14 kl 20:16 »
Mineraler kanske  . Sen ska väl asp vara lite avmaskande i alla fall på hästar men det vet ja inget om då det bara är en hörsägen.

SussiloII

  • Inlägg: 573
    • Småland
SV: barka träd
« Svar #2 skrivet: 17 aug-14 kl 11:04 »
Bark och sly är naturlig föda för getter. Barkar de samma tid varje år skulle jag tippa på ett mineralbehov som Che Guevara redan skrivit. Också jag har har hört/läst att asp är avmaskande. Getter ska ha ständig tillgång till ett mineralfoder och saltsten.

carroj

  • Inlägg: 16
SV: barka träd
« Svar #3 skrivet: 17 aug-14 kl 15:28 »
mm, tack för hjälpen. men de har iaf fri tillgång till mineralerna och träckprov är taget för ett par veckor sedan o visade inget..

SussiloII

  • Inlägg: 573
    • Småland
SV: barka träd
« Svar #4 skrivet: 17 aug-14 kl 18:06 »
Låter bra. Kanske är det så att barken på de träden vid den här tiden smakar extra gott och innehåller något extra nyttigt som bara getter förstår sig på :). Näringen i betet avtar ju så sakteliga. Kanske någon annan har någon ide´?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter-  Nya tidningen "goare" att läsa. Innehållet lika intressant som det varit de 14 år vi haft den. Lycka varje gång den kommer i lådan ! :-D
/Magdalena Gustavsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser