Det finns olika sorters skorv.
Läs t ex här:
http://svenskpotatis.se/om-potatis/skador-och-sjukdomar/Skorv har också diskuterats på forumet flera gånger, men jag fick för många träffar när jag sökte på skorv potatis för att orka leta igenom dem.
Om det är vanlig skorv kan det hända att jorden har lite väl högt pH. Du bör nog undvika att kalka jorden i alla fall.
En variant på skorv eller skorvliknande utslag kan man få om jorden är för tät och blöt, särskilt på blöt lerjord. Då får potatisen vita utslag och brukar smaka sämre.
Om det du grävde upp varit potatisland många år i sträck innan det blev gräsmatta så kan där möjligen finnas kvar gamla potatissjukdomar. Men det verkar inte så troligt.
På vilket sätt blir morötterna sämre?
Det finns en gammal odlarkunskap som säger:
Om man gödslar på hösten så gödslar (och förbättrar) man jorden.
Om man gödslar på våren så gödslar man växterna.
Vad gödslar du med?