Så enkelt är det inte Anne-li, smaken beror på hur jorden ser ut där du odlar den, näringstillgång och även vilken typ av morot det är frågan om, alltså kan två morötter av samma typ smaka olika om dem kommer från Spanien eller Sverige, även om dem odlats på olika håll i Sverige.
Sedan har vi det med frakten som gör att Svenska grödor/fruktor torde vara färskare än importerade, vilket enligt mig har en positiv inverkan på smak. Men folk i regel vill inte ha färska produkter längre (dem som är på detta forum är nog dem flesta borträknade) utan skall ha mat som håller länge. Om en frukt blir dålig på några dagar gnälls det hej vilt. Man fattar helt enkelt inte vad en färskvara är för någonting.
Brämhults hade färskpressad icke pastöriserad juice förut men folk fattade inte hur man skall hantera färska varor så dem fick sluta med det för att ha lönsamhet. Ett bra exempel på detta tycker jag. Opastöriserad juice har som bekant näringsämnen intakta medans även varsam pastörisering förstör dem flesta fina och nyttiga näringsämnena.