Då låter det som om ditt gamla kylskåp ändå har gjort sitt.
När det gäller nya kombinerade kyl- och frysskåp, så fundera en gång extra på om du ska välja ett med en eller två kompressorer.
Enkompressorskåpen är billigare och har i bästa fall en aning lägre energiförbrukning, men en nackdel är att det inte går att reglera temperaturen var för sig i kyl och frys. Det vanliga är att termostaten sitter i kylskåpsdelen och så får temperaturen i frysen bli vad den blir. Det fungerar bra om skåpet alltid står i normal rumstemperatur och man mest använder frysen för att förvara redan infryst mat, men det är inte så lyckat om skåpet står i ett rum som är onormalt kallt ibland (då behöver ju kompressorn nästan inte gå alls för att hålla rätt temperatur i kylen, och så blir det för varmt i frysen). Det är inte heller lyckat att frysa in stora mängder ofrusen mat i ett enkompressorskåp, det tar lång tid att få den kall.
Tvåkompressorskåpen har istället nackdelen att det är fler saker som kan gå sönder, och en del sådana kan ge rätt märkliga ljud ifrån sig pga resonanser då båda kompressorerna går samtidigt.
Men jag tror att de flesta klarar sig bra med ett enkompressorskåp i köket, speciellt om man dessutom kan ha en gammal frysbox stående någonstans, man behöver inte ha den igång jämnt men kan starta den i förväg när man vet att det är dags för större infrysningar.