Här hittade jag en gammal roligt tråd att dra upp till ytan igen

Självklart går det bra att grilla över glöd som gjorts av ved. Jag tycker det sliter lite mer på grillen dock, det ska ju brinna ett tag innan det blir glöd.
Kol använder man för att det är en genväg till att få en bra glödbädd. Naturligtvis vill man undvika billig kol från lågpriskedjorna och istället få tag på hantverkskol. Det må vara dyrare men räcker betydligt längre.
Jag känner en bra källa till hantverkskol och köper deras småbitar till smedjan och eldar den i ässjan. För ett tag sedan köpte jag tre säckar från olika lågprisbutiker för att jämföra och det var rent löjlig så dålig kol det säljs.
Briketter befattar jag mig inte med, det är ju hoptryckt koldamm och bindemedel. Blä.
Det finns en del som säljer träbitar av olika träslag som jag tror man lägger i grillen för att de ska ge rök och smak. Det kanske är till mer avancerade klotgrillar och äggformade grillar?
/Riktig kol och Härrydakorv till folket
