Jo fast man kan ju vräka i sig en hel del sockerkakssmet..och då är det ju bra om äggen är friska.
Man ska inte äta maten innan den är färdig, det lär sig väl alla barn

. Visst äter man råa ägg ibland, jag gör ofta aioli, majonäs osv. Och samonella är inte särskilt vanlig bland svenska höns.
Jag vet inget sätt att testa för salmonella på levande höns, det kanske finns? Slakthöns testar man genom provtagning på blindtarmen vet jag.
Salmonella är inte särskilt farligt om man är frisk i övrigt. Själv är jag övertygad om att jag är relativt immun mot salmonella, eftersom jag sedan barnsben ätit ägg, kött, grönsaker osv hos farmor och mormor, och där är hygienen inte imponerande. Minns att jag fick diarréer ibland efter att ha ätit hos dem. Och det är det vanligaste symtomet på salmonella, en vanlig, inte särskilt farlig, diarré. Visst förekommer det att symtomen blir värre och kräver sjukhusvistelse, men min övertygelse är att 90% av Sveriges befolkning fått i sig salmonella-bakterier, och fått milda symtom, och därmed inte fattat att det var salmonella.