Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Smakskillnad på hemost  (läst 1788 gånger)

Majasmamma

  • Inlägg: 276
    • Gästrikland
Smakskillnad på hemost
« skrivet: 31 okt-11 kl 11:48 »
Min man gör gärna och ofta egen ost. Vanligen av feta typ men an och annan hårdost har sett dagen ljus... ;)
Nu undrar jag bara hur det kan komma sig att osten ofta skiljer sig i smak mellan de olika omgångerna.
Ibland har ostarna, i min smak, en alltför stark ko/lagårdssmak.
Vad beror detta på?  ???

Kan själva mjölken (alltid 100% komjölk) variera i smak pga kornas ras, årstid eller annat?
Eller beror det på hygien? Eller vad?

Hur som helst är hemosten alltsom oftast helt ljuvlig  ;D
Vill man så kan man ;P


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

496 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser