Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  slakt-feber- inte äta köttet?  (läst 5950 gånger)

hjärtansfröjd

  • Inlägg: 10
    • Uppland
slakt-feber- inte äta köttet?
« skrivet: 15 sep-11 kl 20:05 »
Vi har fått ta bort en av våra fina tackor pga ett 'dött' öga. Jag tog  febern på henne innan slakten och då hade hon 39,9. Men hon var mycket pigg och åt med god aptit, så jag undrar om jag gjorde fel? Fast då borde det väl vara en lägre temp om jag inte gjorde rätt? Anledningen till feberfrågan är att vetrinären sade att man inte skall äta köttet och djuret hade feber.
Det känns onödigt att destruera henne.

Är det någon som vet?

Lorita

  • Inlägg: 1136
    • Bohuslän
    • Stall Gullöhagen
SV: slakt-feber- inte äta köttet?
« Svar #1 skrivet: 15 sep-11 kl 20:10 »
hade hon ont av ögat?
fyra hästar, fem Klövsjöfår i genbank nr 1458 och tre mysiga katter
Länk till mina lamm 2012
http://www.alternativ.nu/index.php?action=media;sa=album;in=389

Maddie

  • Inlägg: 729
    • Uppland
SV: slakt-feber- inte äta köttet?
« Svar #2 skrivet: 15 sep-11 kl 20:46 »
Vad är ett dött öga   ??? 
Något som är inflammerat eftersom hon fick feber.. ??

Tjalve

  • Inlägg: 3214
    • Blekinge
SV: slakt-feber- inte äta köttet?
« Svar #3 skrivet: 15 sep-11 kl 21:50 »
Man äter inte djur som har feber, oberoende av feberns orsak. Destruktion rekommenderas!
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.

hursomhelst

  • Inlägg: 301
    • Småland
SV: slakt-feber- inte äta köttet?
« Svar #4 skrivet: 15 sep-11 kl 22:18 »
vi skickade vår tacka till destruktion som vi fick ta bort pga av ett fult spensår, och hon hade inte ens feber eller var allmänpåverkad. Men kändes inte rätt och äta köttet då det ändå förekom någon form av infektion i kroppen, om än lokalt i ett sår.

Finns ju en anledning till att djuren veterinärbesiktigas innan slakt... eller ja det finns ju flera!

Körven

  • Inlägg: 1199
    • Värmland
SV: slakt-feber- inte äta köttet?
« Svar #5 skrivet: 16 sep-11 kl 08:20 »
Den där vetrenären borde nog läsa på lite bättre,ett fårs normal temperatur ligger mellan 38,5-39,5 C men det varierar,så 39,9 är inget att hetsa upp sig för.Det är också stor skillnad på att ta vara på köttet efter ett sjukt djur och ett skadat djur.Är organen efter ett skadat djur normala i färg o lukt,levern är en bra indikator på hälsotillståndet,så är det ingen större risk att konsumera köttet.
Agent i underlättelsetjänsten.
Lurar aldrig den fattige eller förför gammla kärringar.

svekhult-ia

  • Inlägg: 569
    • Västergötland
    • Svekhult-ia
SV: slakt-feber- inte äta köttet?
« Svar #6 skrivet: 16 sep-11 kl 08:32 »
Körven har rätt, 39,9 grader är inte betraktat som feber - tar man tex tempen på en tacka som går ute i solen så får man ofta temp på över 40 grader. Dessutom, om det var själva ögonkroppen som var skadad så påverkar inte det resten av kroppen - ögat är en helt fristående kropp och bakterier passerar inte mellan ögat och resten av kroppen.

Ät du lugnt!!
Glad människa med mindre finullsbesättning i Stenstorp utanför Falköping.

http://svekhultia.wordpress.com


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1798 gäster, 6 användare
Tur-Johan, ärt, Karlsdotter, Erik Forsman, Staem, ckell

* Forum

* Om tidningen Åter



Kan verkligen rekommendera denna utmärkta matnyttiga publikation! Blir förvånad varje gång den dimper ner hur bra och detaljerade artiklarna är. Dessutom mycket inspirerande. :)
/Anders Ö

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser