Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fårfiol från vuxet får  (läst 3579 gånger)

Kärraledet

  • Inlägg: 9
Fårfiol från vuxet får
« skrivet: 24 aug-11 kl 13:22 »
Hej, har tidigare rökt lammlår med gott resultat men har nu tänkt att röka ett fårlår från ett vuxet får - bagge 5 år gammal. 
Låret väger hela 4,5 kilo. Det är ju cirka dubbelt så stort som lår från ett lamm.
Är det för stort? Ytan kanske blir väldigt "rökig" och kanske torr med tanke på att den lär få ligga åtskilliga timmar i röken - temperaturen försöker jag hålla kring cirka 90 grader.  Är det någon som har några erfarenheter att dela med sig?

hallstabonden

  • Inlägg: 231
SV: Fårfiol från vuxet får
« Svar #1 skrivet: 28 aug-11 kl 15:05 »
90c blir åt hel---e för hett!
Jag brukar röka fårlår,har en träkur med rökgång.Brukar prova att hålla mej runt 60-max 70c.
se bara till att det blir genomsalt,mina brukar få ligga i saltlag ungefär 10 dagar i denna storlek.vid ca 60-70c bör dom nog ligga inne i röken ca 7-8timmar

ulfg

  • Inlägg: 1006
SV: Fårfiol från vuxet får
« Svar #2 skrivet: 03 sep-11 kl 21:03 »
Riktiga fårfioler skall vara från vuxna får och inte från lamm har jag läst i gastronomilitteratur (Frankrike). Ett mörkare, kraftigare och mer karaktärsrikt kött än från lamm. 
Mångsysslare med 12 gutefår norr om Varberg.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

472 gäster, 2 användare (1 dolda)
Erik Forsman

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser