Jag har mängder av vinbär, mycket som redan är plockat och en del kvar att plocka. Tycker att det är så roligt att plocka dem men mindre roligt att ta hand om dem sedan när det blir mycket. Jag har kokat bären och silat och hällt på petflaska och ställt i kylskåpet i väntan på fortsättningen. Jag har ännu inte kokat med socker. I vanliga fall så brukar jag göra saft på alltihop, i år har jag även gjort gele.
Jag har så himla mycket och har börjat fundera på om jag kanske skulle göra vin på en del. Jag har en påse lättvinsjäst hemma. Om jag blandar min saft med vinjästen hur mycket socker kan jag tänkas behöva? Jag vill inte ha något sött vin utan vill att det helst ska passa att dricka till mat. Ska jag tillsätta mer vatten?
Känner ni till något enkelt recept, jag vill inte hålla på med att mäta massa grader, alltså är jag glad om jag kan få ett enkelt svar, ingen överkurs.