Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hur mycket natriumbensonat i saft och sylt?  (läst 16906 gånger)

La Ladin

  • Inlägg: 339
    • Västergötland
Hur mycket natriumbensonat i saft och sylt?
« skrivet: 09 jul-11 kl 21:02 »
Är nybörjare och ska försöka tillsätta natriumbensonat i lagom mängd i recept där det ej ingår.
Hur mycket ska jag ta ungefär? I tex. de här recepten?

http://www.kokasylt.se/rabarbersylt
http://www.matklubben.se/recept/raaroerd_rabarbersaft_32603.html

Tallgrinden

  • Inlägg: 824
    • Uppland
    • Kladdnos kennel
SV: Hur mycket natriumbensonat i saft och sylt?
« Svar #1 skrivet: 09 jul-11 kl 21:21 »
Den mängden som står på natriumbensoatförpackningen?
Där bilvägen slutar med djur och barn. Pluggar till veterinär och är väldigt singel.

La Ladin

  • Inlägg: 339
    • Västergötland
SV: Hur mycket natriumbensonat i saft och sylt?
« Svar #2 skrivet: 09 jul-11 kl 21:24 »
Ok, här står 1 kryddmått till varje kilo färdig konserv. Gäller det en liter färdig saft också då eller?

Tallgrinden

  • Inlägg: 824
    • Uppland
    • Kladdnos kennel
SV: Hur mycket natriumbensonat i saft och sylt?
« Svar #3 skrivet: 09 jul-11 kl 21:31 »
1 liter brukar väga 1 kilo så den doseringen blir bra.
Där bilvägen slutar med djur och barn. Pluggar till veterinär och är väldigt singel.

 

La Ladin

  • Inlägg: 339
    • Västergötland
SV: Hur mycket natriumbensonat i saft och sylt?
« Svar #4 skrivet: 09 jul-11 kl 21:41 »
Ok, tack.

La Ladin

  • Inlägg: 339
    • Västergötland
SV: Hur mycket natriumbensonat i saft och sylt?
« Svar #5 skrivet: 13 jul-11 kl 22:07 »
Använd en Frys istället, så slipper du krånglet.

Jag har gjort både saft och sylt nu och det var inte krångligt alls.  :)

mille

  • Inlägg: 2069
  • Gångemad - småskalig lammuppfödning och biodling
    • -
    • Gångemad
SV: Hur mycket natriumbensonat i saft och sylt?
« Svar #6 skrivet: 13 jul-11 kl 22:20 »
Man behöver inget natriumbensoat alls. Jag har slutat med alla sorters konserveringsämnen och har mycket sällan sylt som blir dålig. Varm sylt, varma burkar, varma lock och så vänd syltburken upp och ner. Då får du vacuum i burken och sylten håller nästan hur länge som helst.

Om man har väldigt lite socker i, som i bärmos t.ex. så frys sylten i små förpackningar och ta fram det du använder.
Gotlandsfår och blandisar. Highland Cattle. Frigående hönor samt ett gäng katter och kaniner. Odlar en del och plockar gärna bär. Nygammal biodlare och trebarnsmamma.

La Ladin

  • Inlägg: 339
    • Västergötland
SV: Hur mycket natriumbensonat i saft och sylt?
« Svar #7 skrivet: 14 jul-11 kl 10:49 »
Man behöver inget natriumbensoat alls. Jag har slutat med alla sorters konserveringsämnen och har mycket sällan sylt som blir dålig. Varm sylt, varma burkar, varma lock och så vänd syltburken upp och ner. Då får du vacuum i burken och sylten håller nästan hur länge som helst.

Om man har väldigt lite socker i, som i bärmos t.ex. så frys sylten i små förpackningar och ta fram det du använder.

Jag läste precis att det kan vara farligt så det kanske är bäst att låta bli då.

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
SV: Hur mycket natriumbensonat i saft och sylt?
« Svar #8 skrivet: 14 jul-11 kl 10:52 »
Man behöver inget natriumbensoat alls. Jag har slutat med alla sorters konserveringsämnen och har mycket sällan sylt som blir dålig. Varm sylt, varma burkar, varma lock och så vänd syltburken upp och ner. Då får du vacuum i burken och sylten håller nästan hur länge som helst.

Jag gör likadant! Det går även att "koka in" burkarna i ugnen efteråt om man vill. Vi tog fram 3 år gammal jordgubbssylt ur jordkällaren häromdagen, utan konserveringsmedel: den var utmärkt fortfarande!  ;D
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

517 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bääästa julklappen!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser