Tjo, kommer från en renskötarfamilj och har fixat med skinn ett antal ggr

Renskinnen saltas inte, utan hängs upp råa. Vi spikar upp dem på en vägg, med hår-sidan in mot väggen och skinnet utåt. Brukar inte vara så mkt kött och slafs på skinnsidan, men det går ju att ta bort, annars brukar fåglarna plocka det mesta.
Sätt en spik överst (hals/nacke) och jobba dig sedan utåt och nedåt, sträck skinnet så hårt det går vid varje spik och använd mkt spik (använder man för få blir inte skinnet så runt, utan det blir som hårda "spetsar" i kanterna för varje spik).
Detta gör vi vanligtvis på hösten, så jag vet inte hur bra det torkar under vintern, men ´det är nog bara att känna efter när det verkar vara klart, tar ett par veckor.. Passa bara så det inte hänger uppe när våren kommer, blir nog inte så mysigt.
Har aldrig provat med fårskinn, om pälsen är lång kanske det blir lite ofräscht när det trycks mot väggen, det finns andra tekniker där man spänner upp skinnet på en "ram" av brädor, kanske funkar bättre med all ull. Lycka till!