Efter lite sökande här så har jag hittat några olika ställen som säljer handvevade spannmålskvarnar. Har bland annat hittat denna kvarn som ser intressant ut:
http://shop.humle.se/se/art/kvarn-i-gjutjarn-corona.phpMen jag hittade en annan sida,
http://www.kvarnspecialisten.se/ som har nåt som ser ut att vara precis samma kvarn, men med ett annat namn (Porkert 150 stål).
Det är i alla fall denna kvarn jag har fastnat mest för, men nu är ju frågan om den är den bästa för mitt behov. Jag vill kunna grovkrossa havre och korn till hönsen. Även majs var tanken. Och så vill jag krossa sönder lusern-pellets med den också. Men helst inte till ett mjöl, utan mer småbitar, om ni förstår vad jag menar... Allra helst hade jag bara velat köra dom genom en vals som är inställd på 3-4 mm eftersom pelletsen är 6 mm.
Hur grovt går det att ställa en sån här kvarn?
Eller har ni nåt annat bra tips? Egentligen är det mest lusernen och majsen som är viktig att få sönder, säden kan dom ju faktiskt äta som den är. Men jag vill kunna ha möjligheten att krossa den också.

Hilfe!

/Sara