Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Pitabröd  (läst 3069 gånger)

hemmamamman

  • Inlägg: 492
    • Närke
    • http://hemmamammansliv.blogspot.com/
Pitabröd
« skrivet: 01 dec-06 kl 22:49 »
Är det någon som har recept på pitabröd som håller sej mjuka efter gräddning. Alla recept jag har provat har gett hårda bröd, vilket gör det så svårt att rulla när vi äter Taco. ;)
Hemmamamma, tre barn, en gubbe, 4 marsvin, extraknäcker som sjuksköterska. Samlar på spartips.

Fred

  • Inlägg: 2872
  • Fort Stewart, GA, USA
    • Övriga världen
Re:Pitabröd
« Svar #1 skrivet: 02 dec-06 kl 14:10 »
Är det någon som har recept på pitabröd som håller sej mjuka efter gräddning. Alla recept jag har provat har gett hårda bröd, vilket gör det så svårt att rulla när vi äter Taco. ;)
Pitabröd
en halvliter vatten
25 g jäst
ett par teskedar salt
12-13 dl vetemjöl

Rör ut jästen i fingervarmt vatten.
Tillsätt salt och nästan allt mjöl, resten sparas till utbakning.
Knåda tills degen släpper bunken
Jäs i 1 timme.
Rulla bullar och platta ut.
Värm plåt/plåtar i ungnen på c.a 275 grader.
Lägg degplattorna på dom heta och osmorda plåtarna och grädda i 3-4 minuter (du ser när de blir luftfyllda och ihåliga).
Vill du frysa in bröd så får du det mjukt igen efter uppting i 150 graders ungsvärme eller 15 sekunder i mickrovågsugn.

Smaklig måltid. Jag käkar ofta detta bröd och fyller det med allt från grönsaker till strimmlat grillkött och stuvningar.
Ett tipps om du vill ha dem lite matigare är att byta ut 3 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl. Jag gillar det men då blir det mer som bondbrödsfickor än som riktig pita.

/Fred
« Senast ändrad: 02 dec-06 kl 14:12 av Fred »
Fredsivrande knallpåkebärare.
"Freedom isn't free. We all have to give something.
Some give it all."

Ralf1

  • Gäst
Re:Pitabröd
« Svar #2 skrivet: 30 apr-07 kl 22:40 »
Är det någon som har recept på pitabröd som håller sej mjuka efter gräddning. Alla recept jag har provat har gett hårda bröd, vilket gör det så svårt att rulla när vi äter Taco. ;)

Är det säkert att du inte menar tortillas (eller hur det nu stavas) för av den erfarenheten jag har av pitabröd, så är det ganska svårt att rulla dem även om de är nubakade och mjuka.  :)

hemmamamman

  • Inlägg: 492
    • Närke
    • http://hemmamammansliv.blogspot.com/
Re:Pitabröd
« Svar #3 skrivet: 02 maj-07 kl 13:51 »
Är det säkert att du inte menar tortillas (eller hur det nu stavas) för av den erfarenheten jag har av pitabröd, så är det ganska svårt att rulla dem även om de är nubakade och mjuka.  :)
Ja, det är tortillas jag menar.
Hemmamamma, tre barn, en gubbe, 4 marsvin, extraknäcker som sjuksköterska. Samlar på spartips.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1743 gäster, 3 användare
Stengrim, simon.arvestrand, Hantverkaren

* Forum

* Om tidningen Åter



- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser