Jag skulle å andra sidan vilja varna för boken, eftersom den är full av fel och märkliga uttalanden. Exempelvis så påstås det att "nötkött är det kött vi äter mest av, ca 25 kilo per person och år" när det i själva verket är så att vi äter uppemot 35 kilo gris per person och år. Jag har hittat ett antal liknande direkta fel, men vad som är värre är de svepande och oprecisa uttalandena om de olika styckdetaljerna. För mig som har mer än absolut grundläggande kunskap om kött tillför inte boken någon ny kunskap, den är tvärtom förvirrande om man försöker använda den som uppslagsbok. Det bästa jag kan säga om boken är att den är snygg. Här följer ett par till märkliga uttalanden:
"Faktum är att fläskköttet idag är bättre än förr, mycket tack vare nya raser och bättre uppväxtmiljö, till och med så bra att man numera hittar fläskkött på restaurangernas kvällsmenyer."
"Utegrisarnas miljö kan däremot inte styras på samma sätt som innegrisarnas, och det är större risk att de utsätts för smittor och parasiter som salmonella och trikiner. Denna risk är en av anledningarna till att det trots fördelarna inte finns så många KRAV-märkta grisuppfödare, även om slakterierna kontrollerar allt kött noggrant."