Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Haggis  (läst 28886 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Haggis
« skrivet: 09 nov-03 kl 23:16 »
Datum: 13 september, 2003 ;


Perfekt mat när man vill ta hand om allt på fåret.


Hjärta, lever, magsäck, lungor från får
200g strimlad talj
2 små lökar
2 stk rostat havremjöl
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

Gör rent magsäcken i kallt vatten, därefter i varmt för att sedan blötlägga den i slatat vatten över natten.

Tvätta övriga innälvor och koka dessa i två timmar. Låt luftstrupen hänga utanför grytan. Behåll 0.5l av spadet.

Skär av luftstrupen och tag bort överflödigt brosk. Hacka hjärta och lungor i småbitar samt smula hälften av levern. Förväll och hacka lökarna. Blanda detta och tillsätt havremjöl, talg, salt, peppar och spad.

Fyll magsäcken med röran. Blandningen kommer att svälla, så lämna svällmån.

Koka i tre timmar och gör under tiden små hål i magsäcken för att den inte skall spricka.


/Patrik Arlid  

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

380 gäster, 2 användare
Juicertrr, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser