Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  egen cappuccino?  (läst 4489 gånger)

Mamma

  • Inlägg: 62
egen cappuccino?
« skrivet: 10 jan-09 kl 21:27 »
tänkte fråga om någon vet hur man gör egen cappuccino?

Tacksam för alla svar :)

Frances

  • Inlägg: 7906
  • Draco Dormiens Nunquam Titillandus
    • Västergötland
SV: egen cappuccino?
« Svar #1 skrivet: 10 jan-09 kl 21:29 »
kokar kaffe.. kokar mjölk och vispar upp det, sammanför dom två.. och lite kakao på toppen :)
" Först vill man bli nånting. Sen tror man att man är det man ville bli. Sen blir man kanske det man trodde att man var"

Oskarsgården

  • Inlägg: 953
  • Oskarsgårdens Lantrasfarm
    • Oskarsgården
SV: egen cappuccino?
« Svar #2 skrivet: 10 jan-09 kl 22:27 »
Ska helst vara espressokaffe :)
Det finns ganska billiga espresso/cappucino maskiner numera med mjölkskummare..
Allt ifrån ett par hundringar..
Hade en sån billig innan men nu har vi köpt en lite större.. men smaken på cappuccinon hänger inte på maskinen utan kaffet..
Samma sak där.. det behöver inte vara det dyraste för att vara gott.. vi köper ganska billiga espressobönor på Willys och mal själva.. :)
Vi dricker aldrig "vanligt" bryggkaffe hemma längre..
Vi har Australian Sheperd, Golden Retriever, Border Colie. Linderödssvin med Genbank, Gotlandskaniner med Genbank,
Skånska Blommehöns, Japanska vaktlar, Ankor, Gutefår, Shropshire och korsningstackor. Vill ha fjällnära dikor.

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: egen cappuccino?
« Svar #3 skrivet: 10 jan-09 kl 23:46 »
Det är även mjölken som är viktig, inte under 3% fett, helst oprocessad mjölk.
Man kan givetvis ha maskin, men det går med visp.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Storlyckans Anna

  • Inlägg: 4492
  • Tankspridd flicktant
    • Östergötland
SV: egen cappuccino?
« Svar #4 skrivet: 11 jan-09 kl 17:28 »
Arla har särskild "baristamjölk" som ska skumma extra fint
Jag är inte tjock - jag har humlemidja.

 

alexthesaint

  • Inlägg: 447
    • Västergötland
SV: egen cappuccino?
« Svar #5 skrivet: 11 jan-09 kl 17:47 »
Jo det bör vara:
Kaffe, varm mjölk och skum.
Ungefär 1/3 av varje.
Börja med kaffe sedan mjölk och sist skummet i koppen.
Kaffet bör vara starkt som espresso, en mockabryggare duger bra för hemmabruk.
Mjölken skall INTE kokas! Max cirka 55 grader vill jag minnas, annars smakar den välling och skinnar sig!
Skummet vispar du till då mjölken värms i en kastrull. Fetmjölk ger bättre skum, Ekomjölk kan vara lite kärv att skumma på sommaren.
Don´t worry. Be happy.
Klasskamp!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

470 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Kan verkligen rekommendera denna utmärkta matnyttiga publikation! Blir förvånad varje gång den dimper ner hur bra och detaljerade artiklarna är. Dessutom mycket inspirerande. :)
/Anders Ö

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser