Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kvarg ??  (läst 2802 gånger)

andreana

  • Gäst
Kvarg ??
« skrivet: 02 okt-05 kl 12:34 »
Jag skulle vilja veta lite mer om kvarg.

Någon som känner sig manad?

Carina Von C

  • Inlägg: 174
    • Norrbotten
Re:Kvarg ??
« Svar #1 skrivet: 05 okt-05 kl 11:07 »
Här är ett recept från Gröna kokboken av  Inga-Britta sundqvist.

Kvarg
4 dl

1 liter filmjölk
 Värm filmjölken på svag värme. Rör om hela tiden. När filen är fingervarm ställs grytan åt sidan i 5- 10 min med locket på. Häll sedan filen genom en silduk. Låt massan få rinna av  ca 8 tim eller längre beroende på hur fast man vill att ostmassan ska vara. Vasslan kan sedan användas till brödbak.

Kvargen kan serveras naturell både till råkost och desserter. Som smörgåspålägg kan den smaksättas på olika sätt tex:

Pressad vitlök och persilja
Hackade färska kryddörter
Mölksyrad gurka eller paprika
Stött kummin
Finhackad paprika och valnötter
Riven pepparrot

M.

"Man ska aldrig avslöja sina svampställen!"

 

andreana

  • Gäst
Re:Kvarg ??
« Svar #2 skrivet: 05 okt-05 kl 12:21 »
Tackar tackar Molly , nu kan jag försöka mig på att göra kvarg.. ;D
vi får väll se hur det smakar...



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

786 gäster, 2 användare
se38005, Anders Flix

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser