Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Ägg&mjölkfria frasvåfflor  (läst 3333 gånger)

tivedstroll

  • Inlägg: 28
    • -
Ägg&mjölkfria frasvåfflor
« skrivet: 07 jul-05 kl 12:25 »
Ägg&mjölkfria frasvåfflor

Experimenterat fram idag & igår :)

Blir ca. 6-7 laggar

1,5 dl sojamjöl (använde Saltå kvarns KRAV-märkta, men det bör nog gå med andra med)
0,5 dl rapsolja
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl Saltå kvarns vetemjöl (eller Änglamarks)
1 dl Saltå kvarns grahamsmjöl (eller Änglamarks)
ca 4,5 dl mineralvatten


Blanda rapsolja och sojamjöl noga
Blanda alla torra ingredienser
Rör växelvis vatten och mjölblandning i sojablandningen - tills det blir en slät klumpfri smet
Låt den inte stå för länge!

Hetta upp ett våffeljärn & pensla laggen väl första gången och lite också mellan varje våffla!
(jo, även ett teflonbelagt elektriskt våffeljärn behöver smörjas! förslagsvis med samma rapsolja som i smeten :) ...)
Lägg på ca 3/4 - 1 dl smet och bred ut den något.

Grädda våfflorna i 1-2 minuter tills de är ljust guldfärgade och lätta och torra
Lägg dem på galler så håller de sig frasiga - ett tag i alla fall
Godast nygräddade!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1238 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser