Jag undrar hur man eventuellt skulle kunna ta tillvara på en fårmage? Jag vill i så falla garva den och göra en väska av den. Sett bild på internet, med något runt märke mitt på, kan det vara kopplingen mellan mage och tarm?
Dessutom undrar jag hur snittet ska göras om man vill ta tillvara på en baggpung för att göra till miniväska? Har läst att skinnet är tunnt och ganska skört... kan man skära i vidare cirkel så att säga så man får en stadigare kant runt omking "öppningen" som för övrigt sedan bör snöras ihop.
Jag skulle vilja ha pälsen kvar...sett på bild på internet att det kan vara fint men då får det vara långhårig och gärna lite lockig och vågig päls och vit om jag får bestämma..
Jag har inga egna får och kan inget om slakt och bara lite om garvning av fårskinn. Jag har bara garvat fiskskinn ännu...
Någon som provat detta ovan?
Jag vill ta tillvara på gamla tekniker och material.
Hör av er ni som vet något!!!