Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Soyamjölk  (läst 1354 gånger)

Asaij

  • Inlägg: 3
Soyamjölk
« skrivet: 11 aug-14 kl 19:35 »
Är det någon som har tips på hur jag kan få soyamjölken att hålla sig mer än 24 tim innan den surnar ? Har köpt en soyamjölksmaskin och minsta mängden är ca 1l och det går inte åt på ett dygn hos mig :( får slänga bort den dagen efter :( käns inte bra att slänga min mjölk . Tacksam för slla tips , Åsa

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Soyamjölk
« Svar #1 skrivet: 11 aug-14 kl 20:31 »
Förvarar du den vid +4 grader?

Jag vet inte hur maskinen fungerar? Vilka temperaturer fungerar den vid?

Anders G.

  • Inlägg: 1049
    • -
SV: Soyamjölk
« Svar #2 skrivet: 12 aug-14 kl 12:51 »
Om man gör som i livsmedelsindustrin börjar man med noggrann rengöring av maskinen.
Maskinen kyls.
Kylda råvaror krossas/pressas.
Ev vatten som tillsätts skall vara rejält kylt.
In med produkten i kallt kylskåp.
Maskinen diskas efter bruk och ställs undan under skydd, gärna i kyla.

Åsså börjar man om och gör rent maskinen före bruk...

 

Be

  • Inlägg: 407
    • Finland
SV: Soyamjölk
« Svar #3 skrivet: 15 sep-14 kl 18:39 »
Och kanske testa nån annan gång än under rötmånad (augusti) tills du blir van med hur det funkar? :)
Ingen människa är illegal


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

624 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Helt underbar lektyr. Läser hemma hos en släkting och tycker de är så bra. Gott o blandat!
/Sanna H

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser