Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hängtider  (läst 1967 gånger)

Norrsken

  • Inlägg: 4264
    • -
Hängtider
« skrivet: 30 dec-13 kl 18:18 »
Sent som attan, men imorrn blir det kaninslakt. Det sägs att köttet blir bättre av att hänga lite, även med smådjur som kaniner. Så, en snabb fråga, hur länge ska de hänga?
If we don't take care of the earth, earth will take care of us

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 14933
    • Östergötland
SV: Hängtider
« Svar #1 skrivet: 30 dec-13 kl 19:44 »
40-60 dygnsgrader (alltså 4-6 dygn i 10 grader, eller 8-12 dygn i 5 grader) är vad som ger bäst kött i stort sett oberoende på art. Sedan skall köttet inte kylas ned under 10 grader de första tio timmarna för att undvika riktigt gummikött. Välventilerat och inte för hög luftfuktighet.

Efter 20 dygnsgrader har det mesta viktiga hänt i köttet, sedan mognar det mest.

 

Skogsnatt

  • Gäst
SV: Hängtider
« Svar #2 skrivet: 21 jan-14 kl 19:28 »
Sent som attan, men imorrn blir det kaninslakt. Det sägs att köttet blir bättre av att hänga lite, även med smådjur som kaniner. Så, en snabb fråga, hur länge ska de hänga?

Om det är unga slaktdjur, så måste det hänga tills likstelheten släppt. dvs 24 timmar. Givetvis kan man hänga längre tid, men det är inte nödvändigt och det gör att mer fukt försvinner ur köttet


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1602 gäster, 4 användare
torbjorn, simon.arvestrand, Karlsdotter, Erik Forsman

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hittade den tidning hemma hos en vän. Fångade mitt intresse och jag uppskattade den bredd av artiklar. Har själv nu påbörjat en prenumeration
/Martin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser