Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  färskost- vad innebär "ställ varmt"?  (läst 1215 gånger)

Jenny på Björkkulla

  • Inlägg: 1212
  • Lev idag, imorgon kan det vara för sent!
    • Uppland
färskost- vad innebär "ställ varmt"?
« skrivet: 28 jul-13 kl 08:29 »
Gör, färskost för första gången av min egen mjölk och i receptet står att mjölken och löpen ska ställas varmt, innebär det rumstemperatur eller vad?
Tack på förhand!
« Senast ändrad: 28 jul-13 kl 08:35 av Jenny på Björkkulla »
Jag och maken har sönerna (4 och 7 år), döttrarna  (1 och 2 år),  Vi har Hedemorahöns, kalkoner, gotlandskaniner och  katter. Tidigare har vi haft en fjällnära hushållsko och hälsingefår, Vi bor i ett 300 år gammalt torp.

macker

  • Inlägg: 146
    • Skåne
SV: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
« Svar #1 skrivet: 28 jul-13 kl 22:03 »
Jag har osten i 20-22 grader men det är jag, det

Jenny på Björkkulla

  • Inlägg: 1212
  • Lev idag, imorgon kan det vara för sent!
    • Uppland
SV: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
« Svar #2 skrivet: 29 jul-13 kl 22:56 »
Jag har osten i 20-22 grader men det är jag, det
Det hade jag också och den stelnade fint, den blev ganska äcklig dock, måste pröva några andra recept.
Jag och maken har sönerna (4 och 7 år), döttrarna  (1 och 2 år),  Vi har Hedemorahöns, kalkoner, gotlandskaniner och  katter. Tidigare har vi haft en fjällnära hushållsko och hälsingefår, Vi bor i ett 300 år gammalt torp.

macker

  • Inlägg: 146
    • Skåne
SV: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
« Svar #3 skrivet: 30 jul-13 kl 07:48 »
Färsk opastöriserad mjölk , eller..? Vad har du för syrningskultur..?

Pip

  • Inlägg: 806
  • Pip
    • Uppland
SV: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
« Svar #4 skrivet: 30 jul-13 kl 07:58 »
Har du blandat i Fil eller Yoghurt som syrningskultur? Filen är "mesofil" och trivs bäst runt 20grader, Yoghurten är "termofil" och kräver ca. 40 grader för att utvecklas rätt.

 

Jenny på Björkkulla

  • Inlägg: 1212
  • Lev idag, imorgon kan det vara för sent!
    • Uppland
SV: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
« Svar #5 skrivet: 31 jul-13 kl 18:25 »
Jag har använt fil men pastöriserad då jag är gravid och vi har småbarn.
Jag och maken har sönerna (4 och 7 år), döttrarna  (1 och 2 år),  Vi har Hedemorahöns, kalkoner, gotlandskaniner och  katter. Tidigare har vi haft en fjällnära hushållsko och hälsingefår, Vi bor i ett 300 år gammalt torp.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

450 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser