Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  mozzarella av Arlas mjölk?  (läst 1695 gånger)

adelyn85

  • Gäst
mozzarella av Arlas mjölk?
« skrivet: 24 maj-13 kl 10:06 »
Hej,
jag undrar om det går att göra mozzarella av Arlas mjölk (eller annan köpemjölk), med tanke på pastöriseringen, eller om jag behöver använda mig av "riktig" mjölk? Är det även möjligt att tillverka mozzarella av köpemjölk?

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: mozzarella av Arlas mjölk?
« Svar #1 skrivet: 24 maj-13 kl 13:26 »
Förutom att riktig mozzarella  skall göras av vattenbuffelmjölk, så är det inget problem att göra av pastöriserad mjölk. Den skall ju inte mjölksyras innan på något sätt.

 

peppz

  • Inlägg: 751
    • Västergötland
SV: mozzarella av Arlas mjölk?
« Svar #2 skrivet: 24 maj-13 kl 13:54 »
Det går på pastöriserad mjölk, men det blir inte alls lika gott,  Pastöriseringen är inga problem, men iom homogeniseringen så förstör man gräddaromen som gör mozzarellan så fin.
Så åk du in till närmaste mjölkbonde och köp några liter mjölk, det blir mycket bättre, och dessutom är den mjölken billigare.
Kennel SweetCaileanz


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

663 gäster, 3 användare
Bokohammare, karsan, Smålandstokarna

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser