Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  tillagning av vaktel  (läst 7025 gånger)

sunkan_85

  • Inlägg: 77
    • -
tillagning av vaktel
« skrivet: 19 jul-13 kl 22:22 »
Jag undrar hur ni brukar till laga era vaktlar har ni nått att rekommendera?

Jag har några tuppar för mycket.
Tillagas tuppar och höns på samma sätt?

Doris och Börje

  • Inlägg: 3744
    • Västergötland
    • Hagalyckans Gröna
SV: tillagning av vaktel
« Svar #1 skrivet: 19 jul-13 kl 22:47 »
På en av krogarna jag jobbat på serverade vaktel, bands de upp med grisspäck och kryddades enkelt med salt och peppar.
Sås på skyn, grädde och en skvätt rödvin.
Där fick gästen välja potatis, själv hade jag föredragit kokt eller stekt potatis.
Gärna gelé på något bär man gillar till.
Bor på min lilla gård med min stora familj!

Kanin-Eva

  • Inlägg: 785
    • Dalarna
SV: tillagning av vaktel
« Svar #2 skrivet: 20 jul-13 kl 08:28 »
Vi åt våra egna vaktlar för första gången härom dagen. Det var fantastiskt gott!

Jag gjorde det enklast möjliga. Bryte dem runtom och packade dem sedan tätt i en järngryta, hällde på grädde och lät det puttra tills köttet var genomkokt. Därefter tog jag upp vaktlarna och redde av såsen en aning, kryddade med lite soja, peppar och till sist en skvätt vinbärsgelé. Helt fantastiskt gott.
Lever min dröm på världens vackraste plats med min man, kaniner, hundar, höns och odlingar.

Doris och Börje

  • Inlägg: 3744
    • Västergötland
    • Hagalyckans Gröna
SV: tillagning av vaktel
« Svar #3 skrivet: 20 jul-13 kl 10:22 »
Oj, vad sugen jag blev på att föda upp några vaktlar enbart till mat!
Bor på min lilla gård med min stora familj!

sunkan_85

  • Inlägg: 77
    • -
SV: tillagning av vaktel
« Svar #4 skrivet: 20 jul-13 kl 16:53 »
Det låter jätte gott har googlat på olika rätter det ser och låter kanon got allt i hopp.

sen finns det en matlagnings teknik som kallas sous vide tror jag det stavades man vakumpackar och lägger det i ett temuprerat vatten bad det ska jag prova på sen någon gång. jag tror jag har allt som behövs för att tillaga på det viset.

jag tror det kan vara smidigt om man slaktar många djur och fryser in vakumpackar sen bara att tillaga i påsen från frysen.

men det första jag ska göra är en enkel rätt tror det blir stekt och kokt i grädde så man vet hur grundsmaken är den avancera

jag skaffa vaktlar för äggens skull men nu har det visat sig att min dotter har ägg allergi så vi byter
inriktning lite mer mot köttdjur så det fins lite kvalitets mat och inte bara halvfabrikat tex korv med 10%kött

Johan1983

  • Inlägg: 193
    • Halland
SV: tillagning av vaktel
« Svar #5 skrivet: 23 aug-13 kl 02:19 »
Vilken ålder är rätt för slakt för att den skall bli så gott som möjligt och lagom mycket kött?

Säg nu inte att man kan koka en höna som är fem år och självdöd med det enkla tricket "en timme mer i grytan per levnadsår". Den hönan blir aldrig god :-)

sunkan_85

  • Inlägg: 77
    • -
SV: tillagning av vaktel
« Svar #6 skrivet: 23 aug-13 kl 13:13 »
När de är ca7 veckor och tuppar 10v då har de lite mer fått lite mer kött.

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: tillagning av vaktel
« Svar #7 skrivet: 17 okt-13 kl 04:33 »
Vi har inte råd att äta våra vaktlar... Knappt att äta äggen heller... Får alldeles för bra betalt för dom!  ;D
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

 

Johan1983

  • Inlägg: 193
    • Halland
SV: tillagning av vaktel
« Svar #8 skrivet: 18 okt-13 kl 00:06 »
Vi har inte råd att äta våra vaktlar... Knappt att äta äggen heller... Får alldeles för bra betalt för dom!  ;D

Jaså, hur mycket?  :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

587 gäster, 1 användare
Stengrim

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser