Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gås  (läst 1377 gånger)

Nicken

  • Inlägg: 9
Gås
« skrivet: 07 okt-12 kl 09:38 »
Hejsan

För ett tag sedan fick jag en Kanada gås...

JAg har den nu i frysen ostyckad men plockad...

Saken är den att jag inte riktigt vet hur jag ska tillaga den, alla recept på nätet pratar om saltlake bad osv... är detta ett måste?

Tacksam på förslag på recept/ sätt att tillaga den på!!!


Aklaim

  • Inlägg: 13
    • Västmanland
SV: Gås
« Svar #1 skrivet: 08 okt-12 kl 10:04 »
gjorde en helstekt gås till nyårs afton för nått år sen som var riktigt mumsig. 

apelsin med hel stjärnanis och kanelstång i gåsen  snittade skinnet lite o gnodde in med salt och peppar (tyvärr glömt temp o tid i ungnen)
skimmade av fettet som runnit ner i en vatten fylld plåt jag hade under o gjorde sås på

använt det receptet på både gås och anka bägge blir goda

 

sonja på slätten

  • Inlägg: 2924
    • Halland
SV: Gås
« Svar #2 skrivet: 08 okt-12 kl 10:14 »
Viktig fråga:  hur gammal var canadagåsen?  Innan den dog alltså.  Det bör vara skillnad på tillagning av ungdjur och äldre,  det är det ju i alla fall med tama fjäderfä.
Uppfödare av DVÄRG-KOCHIN och DVÄRG-WYANDOTTE  sedan mer än 20 år.  Ägare till en underbar långhårscollie.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

568 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har läst tidningen hos en vän tidigare, men nu har jag äntligen kommit mig för att prenumerera själv. Ser fram mot mitt första nummer.
/Marie-Louise

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser