Titta på Levande Föda hemsidan:
www.levandefoda.se för många Raw Food recept.
Här är ett exempel på en levande tårta som du kan hitta på hemsidan:
Frukttårta 8-10 personer
Mandelgrädde:
3 dl blötlagda och groddade ( i 24 h) mandlar. För vit grädde skalas mandlarna. Mixa dem till en jämn smet o smaksätt med lite honung.
Vi brukar hälla grädden i en "nätpåse" i 15 minuter, då separerar vi mjölken och grädden och kan då spritsa grädden. Servera annars bredvid tårtan.
En annan variant av grädde är avocado-kräm:
Mixa mandlarna enligt ovanstående recept. Tillsätt 1-2 avocado och honung.
Denna kräm serverar vi till tårtan, god också till en fruktsallad.
Botten:
6 dl blötlagda fikon
6 dl blötlagda dadlar
ca 1 dl kokos
Blötlägg den torkade frukten över natten. Bearbeta i matberedare tillsammans med lite kokos. Kokosen binder vätskan så att tårtan får sin fasta goda konsistens.
Bred ut jämnt på ett tårtfat.
Fyllning:
3 st söta äppel
2 st mogna bananer
1 krm äkta vanilj
rivet citronskal, ifrån 1/2 citron
Riv äpplet grovt, mosa bananerna med en gaffel. Blanda tillsammans med kokos, vanilj och citronskal. Bred på fyllningen över tårtbottnen.
Garnera:
Med säsongens frukter och bär, eventuellt krossade nötter. Servera mandelgrädden till eller spritsa på tårtan.
Tårtan håller sig bra några dagar,
Nöje och njutning/ Katrin och Jacob