Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Recept på Myskanka.  (läst 10336 gånger)

Suzniz

  • Inlägg: 175
Recept på Myskanka.
« skrivet: 20 feb-09 kl 16:20 »
Tycker inte att vanliga recept på anka passar riktigt på myskanka. Hur gör ni och har ni något fantastiskt bra recept. Gryta kanske? Fixade bort tre ankor igår som jag inte riktigt vet hur jag ska tillaga. Hoppas någon vet råd.  :) /Susanne
Söker mig ut till djur och natur när livet tränger på. Har en underbar familj: Make och två tjejer på 3 ½ och 6 år. 4 gossiga getter, 3 katter, myskankor, dvärg kochin, påfågelduvor, kaniner och marsvinet Knasper.

highland

  • Inlägg: 118
    • Halland
SV: Recept på Myskanka.
« Svar #1 skrivet: 01 mar-09 kl 18:58 »
Jag styckar alltid mina ankor direkt vid slakt och tillagar dom i stekgryta.
Bryner köttet lite så det får färg sen lägger jag dom tjockaste delarna underst och skivar en lök och lägger i sen kryddor efter egen smak(viltkrydda passar utmärkt till myskanka)häller på lite buljong. Det får stå och puttra tills det har blivit mört och gott(brukar ta några timmar) sen är det gott att ha i lite trattkantareller eller annan svamp och grädde mm. Brukar bli supergott.
Dansa vilt min själ men lär dej aldrig marshera

Weasel

  • Inlägg: 1852
    • Skåne
SV: Recept på Myskanka.
« Svar #2 skrivet: 01 mar-09 kl 19:01 »
Har bara ätit en av våra ankor, då delade vi honom i lagom bitar och lade allt tillsammans med lök ock kryddor i lergryta. Ca 2 timmar i 175 grader. Smaskens!
Bor i ett hus på landet med mina tre barn. Kuvasz, katter, nakenråttor och hamstrar. Oflar lite för husbehov.

Appeltorp 12

  • Inlägg: 152
SV: Recept på Myskanka.
« Svar #3 skrivet: 15 mar-09 kl 11:47 »
Jag styckar alltid mina ankor direkt vid slakt och tillagar dom i stekgryta.
Bryner köttet lite så det får färg sen lägger jag dom tjockaste delarna underst och skivar en lök och lägger i sen kryddor efter egen smak(viltkrydda passar utmärkt till myskanka)häller på lite buljong. Det får stå och puttra tills det har blivit mört och gott(brukar ta några timmar) sen är det gott att ha i lite trattkantareller eller annan svamp och grädde mm. Brukar bli supergott.

Vi ska ha hit Vitis och Yrian på Slakt kurs idag, det blir nog till att pröva ditt recept i eftermiddag. JAg har provat lergryta och ugnsbakning, men tycker att köttet har blivit segt tidigare, det är nog långkok som gäller misstänker jag.

återkommer i kväll efter att vi provat om hur det blev.
Restaurang, getter, höns, kaniner, nyfödd dotter, vacker fru, renoveringsprojekt till skånelänga.

Annika Johansson

  • Inlägg: 1241
    • Östergötland
SV: Recept på Myskanka.
« Svar #4 skrivet: 16 mar-09 kl 13:09 »
Hej Suzniz!
Du är orsaken till att vi på nyårsafton fick njuta av ankbröst, marinerade ett par dygn i honung, anis, apelsin, kanel, lite olja. Snabbt brynta i gryta, sen in i ugn ca 30 min ( tror 175 grader, 15 min, vända 15 minuter ). Ljuvligt! Sås på resten av marinaden ner i grytan tillsammans med förkokt ankbuljong på skrovet, samt saft från en apelsin, koka ihop, krydda efter smak samt grädde.

Hanen du sålde till mej hann "betjäna" mina damer som nedkom med nyårsmiddagen, bland annat!
Tack! ;)

Annika

Travelerhorses

  • Inlägg: 5540
  • Häxa och djurvän.
    • Värmland
SV: Recept på Myskanka.
« Svar #5 skrivet: 04 nov-11 kl 17:15 »
Idag har jag lagat till en myskhane som var över året .
Vi slaktade i gårkväll och tog ur den + plockade .
Sköljde av hela kroppen med kallt vatten innan den lades i en plastpåse med ca10 torkade enbär.
Idag brynte vi den runtom i en stor stekpanna först , flådde sen .
Skinnet lades i en egen gryta med lite peppar o salt + enbär .
Resten av ankan bryntes o lades i en stekgryta av emalj , i med en klump smör salt , peppar o enbär .
Under tillagningen vändes ankan några ggr och sky från det kokta skinnet slogs över varje gång .
Lagades så i 3timmar , kokta mjöliga potatisar till , vinbärsgele ,gräddsås gjord på skyn + sallad *mums*

Mysk smakar INTE fågel alls tycker jag , mera som nötkött .
När vi kvinnor får orgasm utsöndras ämnet oxytocin, vilket gör oss mjuka, snälla, gulliga och omtänksamma.Så när ni män klagar på hysteriska, förbannade och frustrerade kvinnor,bör ni komma ihåg att det faktiskt är ni män som inte gör jobbet tillräckligt bra...

Agda 61

  • Inlägg: 61
    • Skåne
SV: Recept på Myskanka.
« Svar #6 skrivet: 04 nov-11 kl 17:19 »
 ;D Nu blir jag hungrig!  8)
Där vägen svänger och skog tar vid,
där står en stuga i enslig frid.

Travelerhorses

  • Inlägg: 5540
  • Häxa och djurvän.
    • Värmland
SV: Recept på Myskanka.
« Svar #7 skrivet: 04 nov-11 kl 17:21 »
Ja det blev så otroligt gott o lätt att göra faktiskt .
När vi kvinnor får orgasm utsöndras ämnet oxytocin, vilket gör oss mjuka, snälla, gulliga och omtänksamma.Så när ni män klagar på hysteriska, förbannade och frustrerade kvinnor,bör ni komma ihåg att det faktiskt är ni män som inte gör jobbet tillräckligt bra...

Azoo-Lina

  • Inlägg: 7326
  • Jag kan inte allt. Men väldigt mycket ;-)
    • Skåne
    • Fru Laurin
SV: Recept på Myskanka.
« Svar #8 skrivet: 04 nov-11 kl 22:46 »
Unga fåglar (yngre än 6 månader) brukar jag tillaga hela i ugnen. Jag fyller dem med lämplig stuffing och knyter ihop ben och vingar så att dom inte spretar. 175-200grader och ca 1 timme/ kilo anka. Jag öser ett par gånger och häller av skyn som blir till att göra sås (brukar spara det mesta fettet som blir på skyn att ha att steka i)

Gott gotti gott gott  ;D
Har en underbar gubbe, 4 omöjliga vovvar, 6 busiga katter, lagom många höns och ankor och ett par hundra tusen bin! Läs mer om oss här http://www.frulaurin.n.nu eller här http://oloflaurin.blogspot.com/

Quercus

  • Inlägg: 518
  • Jag blir aldrig yngre än vad jag är idag
    • Skåne
SV: Recept på Myskanka.
« Svar #9 skrivet: 14 nov-11 kl 15:45 »
Vet ej hur man normalt gör med tamdjur, men jag skulle gissa att segheten i äldre djur kan minskas genom att slaktkroppen får hänga en tid i kyla liknande det man gör med vilt. Minst 40 dygnsgrader (t.ex. 8 dygn i 5 grader).  Men ni kanske gör det redan med era djur? ???
Glad ateist med stort "back to nature" intresse - jakt, fiske, snickeri, biodling...

 

Travelerhorses

  • Inlägg: 5540
  • Häxa och djurvän.
    • Värmland
SV: Recept på Myskanka.
« Svar #10 skrivet: 14 nov-11 kl 15:55 »
Ja man kan hänga äldre tamdjur med så klart .
Jag la in myskankan i kylen övernatten o lagade nästa dag bara.
När vi kvinnor får orgasm utsöndras ämnet oxytocin, vilket gör oss mjuka, snälla, gulliga och omtänksamma.Så när ni män klagar på hysteriska, förbannade och frustrerade kvinnor,bör ni komma ihåg att det faktiskt är ni män som inte gör jobbet tillräckligt bra...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

453 gäster, 3 användare
Johanna88, Be, Stengrim

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser