Hej,
Efter att ha läst om ciderjäsning i senaste numret av Åter försöker jag i år göra det "mer på rikigt". Förra året hällde vi must på damejeanne och lät det stå nån månad framför elementet i sovrummet. Det blev galet gott, men på ren tur misstänker jag.
I år ska det alltså ske medvetet och genomtänkt :-)
Enligt anvisningar har jag hällt musten i 25L jäskar och låtit det bubbla ordentligt i ca 3 veckor. Därefter tappade jag om det och tog bort bottensats och "hatt" (hatten var i princip obefintlig). Nu har den stått så i ca 3 veckor och jag tycker inte att den bubblar. Jäskaren är inte fulla, två av dem har ca 5cm kvar till locket och en kanske 20cm. Eftersom jag experimenterar med tre olika jästkulturer kan jag inte hälla ihop och fylla karen.
Nu till min fråga:
Är det nått som är fel när det inte bubblar, eller tar det bara tid att komma igång, kanske pga mycket luftnärvaro? Ska jag bli orolig eller mer tålmodig?
//Feffe