Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  grava kaninkött?  (läst 2506 gånger)

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
grava kaninkött?
« skrivet: 27 jan-12 kl 12:20 »
Hur är det me det?? funkar det att grava kaninkött? kanske blir gott,nån som testat?
Fjäderfän och kaniner

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: grava kaninkött?
« Svar #1 skrivet: 28 jan-12 kl 04:11 »
Du kan naturligtvis grava allt kött, men omdet sedan går att äta utan att också tillaga är ju en helt  annan fråga. Jag skulle tro att det inte är så mört  att man kan äta det bara efter gravning

regnpipan

  • Gäst
SV: grava kaninkött?
« Svar #2 skrivet: 01 feb-12 kl 14:07 »
Jag tror det blir kanongott! Säkert helt rätt behandling av ett kött som jag tycker är tämligen mesigt i smaken i vanliga fall....

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: grava kaninkött?
« Svar #3 skrivet: 01 feb-12 kl 15:05 »
Jag får väl testa att grava en file
Fjäderfän och kaniner

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: grava kaninkött?
« Svar #4 skrivet: 04 feb-12 kl 22:19 »
Så nu har jag påbörjat ett försök med 2fina filebitar :)
Blandade salt och socker 50procent av vardera,lite mer än en dl, hällde ett lager av blandningen på en bit gladpack, la på filerna på längden efter varann,hällde på resten och rulla ihop som en korv med 2extra lager gladpack runt.
Nu är det väl bara att vänta några dar eller? Paketet ligger i kylen.. Blir säkert för salt men hellre det än surt(härsket)..
Fjäderfän och kaniner

regnpipan

  • Gäst
SV: grava kaninkött?
« Svar #5 skrivet: 05 feb-12 kl 15:04 »
Någon tyngd på kanske? Det brukar i alla fall jag ha när jag gravar lamm.

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: grava kaninkött?
« Svar #6 skrivet: 07 feb-12 kl 20:13 »
Igår rulla jag upp paketet,pepprade med lite svartpeppar och rulla ihop på nytt. Idag har jag provsmakat,köttsmaken var riktigt god och konsistensen fast å fin. Men det blev för salt som jag misstänkte,kanske försvinner något om jag steker på några sek på var sida?
Fjäderfän och kaniner

 

Jonte76

  • Inlägg: 219
    • -
SV: grava kaninkött?
« Svar #7 skrivet: 07 feb-12 kl 20:29 »
    Om du sköljer köttet o sen lägger köttet i en bunke med kallt vatten några timmar så blir det mindre salt , sen kan du ju krydda det igen . så har jag gort när fisk blivit för salt


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

500 gäster, 4 användare
LarryGeano, lothman.kristina@gmail.co, Berberis, hammer

* Forum

* Om tidningen Åter



- En kanontidning på alla vis!
/Michael Andreasson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser