Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vin sockrat av rödbetssocker?  (läst 1434 gånger)

Liten

  • Inlägg: 71
    • Södermanland
Vin sockrat av rödbetssocker?
« skrivet: 14 jun-11 kl 08:29 »
Går det att göra ett vildjäst vin med rödbets eller sockerbetssocker? Någon som har provat och kanske har ett recept?

 

Yrmff

  • Gäst
SV: Vin sockrat av rödbetssocker?
« Svar #1 skrivet: 09 jul-11 kl 10:27 »
Om du vill göra ett odrickbart vin (nastan 100% chans) så vildjäs gjärna!!  :)
Annars så köper du en jäst på ex  http://shop.humle.se/se/ och med minutiös rengöring så får du en kanonstart och med stor chans att få ett drickbart resultat. !

Du har väl inte tänkt att bara anv.socker ? för då får du bara en mäsk.
Röbetssocker passar förmodligen till ett cherryliknande vin (dvs om det ger ett smakbidrag=råsocker)
Sockerbetsocker ? är det råsocker eller raffinerat?( Råsocker ger åxå det ett smakbidrag)
Raffinerat = litet smakbidrag på färdig produkt.

Socker 1-3 kg per 10 liter (lättvin-srakvin)
Frukt och bär skall vara huvudingrediens i vilket fall = 3-6kg per 10l vin.

Sök!! det finns massor av tips på nätet

mvh Y


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

600 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningarna blir utnötta och får fötter. Bara kompletterar gamla tidningar så alla finns :) Viktigt.
/Jandi

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser