Slaktade min första Vakteltupp igår!
Hade tänkt att ta två...men kände mej rätt yr och berörd...
Men...nu har jag gjort det och själva fågeln var jätte god!
Vi var 5 st som delade på den och alla var överens om att det var riktigt gott!
Tro det eller ej, men det blev en liten smakbit till alla..
Jag smackade huvudet i en hård kant innan jag klippte av huvudet med en vass sax!
Plockade den direkt och tog ur den...avlägsnade fötter och vingar!
Idag blandade jag lite olja med peppar och salt i en pyttegryta !
Smorde in Vakteln med honung och ganska mycket finhackad vitlök...
La den i grytan och vände den ett par gånger i oljan...
Där fick den ligga en timme bara (hade varit bättre om jag gjort det här redan igår)
innan jag la på locket och ställde den i ugnen i 30 min/175 grader...
Den fick sen 5 extra utan lock för liiite mer färg...
Vaktel blir det absolut fler gånger!
