För det första: Grattis till god ost

! För det andra:
Hmmm..all hemost blir inte hyvlingsbar, dom sista gångerna mormor gjorde ost gick den att hyvla, men alla åren dessförrinnan blev det till att skära med ostkniv.
Du tycker dina ostar blev för torra, har du förvarat ostarna inlindade i dukar (linne eller bomull)och bytt till rena dukar varje dag samtidigt som du vänder ostarna? Har för mig, ska inte säga helt hundra, att utbytesdukarna var lite lätt fuktade oxå.
Att lagra ostarna endast 2 veckor är lite för kort tid om det är hårdost, tycker jag. Mormor brukade ysta vid allhelgona om ostarna skulle ätas till jul. Hon tvättade dem med brännvin för att möglet inte skulle få fäste och smorde in dem med smör för att få en fin yta. Hon ska få lära mig allt hon kan när jag väl får tillräckligt med getmjölk så det räcker till ost oxå

.
Hoppas jag kunnat vara till lite hjälp.