Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vildsvin på mörning börjar lukta  (läst 4877 gånger)

Znibban

  • Inlägg: 1407
    • Skåne
Vildsvin på mörning börjar lukta
« skrivet: 12 dec-14 kl 13:52 »
Har ni något knep på vad man kan göra om kött börjar lukta lite surt?
Det är vildsvin och vi skulle nog ha tagit om hand det i går men har inte haft tid.
Kan man tvätta med ättika eller hur gör man för att rädda det?

bo_i_dala

  • Inlägg: 1042
SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
« Svar #1 skrivet: 12 dec-14 kl 19:46 »
Hej!

Det som surnat får du nog kasta :(

mvh

Weasel

  • Inlägg: 1852
    • Skåne
SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
« Svar #2 skrivet: 12 dec-14 kl 20:50 »
Skär bort det som blivit surt. Salta och rök.

Har det bara blivit lite ludet kan man tvätta med saltvatten.
Bor i ett hus på landet med mina tre barn. Kuvasz, katter, nakenråttor och hamstrar. Oflar lite för husbehov.

Blekslättens Gård

  • Inlägg: 486
  • Blekslatten gard.se
    • Dalsland
SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
« Svar #3 skrivet: 13 dec-14 kl 06:45 »
Det är fett som har surnat så stycka genast och tvätta med ättika.Det kommer att bli mört och fint kött.

Znibban

  • Inlägg: 1407
    • Skåne
SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
« Svar #4 skrivet: 13 dec-14 kl 09:32 »
Phu, det var inte så farligt...när vi flyttade in det i köket så luktade det inte surt alls.
Jag tvättade för säkerhets skull av det med utspädd ättika. Vi skar grytbitar av det mesta och kniven bara sjönk ner i köttet.
I går kväll åt vi ugnsstekta revbensspäll och de var lite sega med smaken var superb.
Vilken tur och nu ligger allt (utom en skinka som marineras) i tryggt förvar i frysen.
God Jul!

Ex.

  • Inlägg: 761
    • -
SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
« Svar #5 skrivet: 13 dec-14 kl 10:07 »
Förkoka revbensspjällen innan du ungssteker, eller kör i ugn på 100 grader i 6-7 timmar.. då blir dom inte sega  :)
Kan man inte göra det med mandelmassa, så ska man låta bli.

 

Znibban

  • Inlägg: 1407
    • Skåne
SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
« Svar #6 skrivet: 15 dec-14 kl 09:22 »
Förkoka revbensspjällen innan du ungssteker, eller kör i ugn på 100 grader i 6-7 timmar.. då blir dom inte sega  :)

Då vet jag.... stoppar dem i Sous vide apparaten, har gjort det en gång med vanliga grisrevben, det blev fantastiskt gott. Efter det grillades dem.
Trodde inte de skulle vara sega för när jag skar upp grytbitar av resten av vildsvinet, så gled kniven igenom köttet med lätthet. Det kändes jättemört.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1122 gäster, 5 användare
Radar, Berberis, Beatrice Lüneburg, KajsaAnka, Karlsdotter

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser