Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Syrad broccoli  (läst 2927 gånger)

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
Syrad broccoli
« skrivet: 27 jul-10 kl 12:01 »
Har massvis med broccoli. Hur syrar man den? Ska jag bara finhacka och göra som med surkål kanske?

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
SV: Syrad broccoli
« Svar #1 skrivet: 27 jul-10 kl 15:31 »
Kanske blanda med vitkål?

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: Syrad broccoli
« Svar #2 skrivet: 27 jul-10 kl 16:27 »
Jag har aldrig provat, men vill gärna veta hur man gör. Kan inte hitta min mjölksyrningsbok nu, vad skriver Anne-Lies om broccoli? Kan inte minnas att jag läst det...
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.

Anders S

  • Inlägg: 6171
    • -
    • Fröodling.se
SV: Syrad broccoli
« Svar #3 skrivet: 27 jul-10 kl 17:28 »
Jag har heller aldrig syrat broccoli. Men det finns jättegoda inläggningar av "Blandade grönsaker" att köpa. Jag tror det är Tistelvind som gör dem. Det är stora bitar grönsaker, bl a små broccolihuvuden. Jag undrar hur man får det att syras när det är så grovt. Jag misstänker att på sin höjd delvis är självsyrning, och att man sätter till någon syra, men jag vet inte. Hållbarheten och syrligheten är måttlig, så det kanske är självsyrat i alla fall ...

Inte heller jag har Annelies Schönecks syrningsbok till hands så jag kan inte kolla.

 

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
SV: Syrad broccoli
« Svar #4 skrivet: 28 jul-10 kl 11:57 »
Det står inte hur man gör exakt i Annelies bok, jag har kollat. Så jag får väl chansa lite. Jag tänkte blanda med vaxbönor, tomat, morot och vitkål så får vi se...

Men om någon har erfarenhet av broccoli eller blomkål så vill jag gärna veta hur man brukar göra.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

651 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Så glad att jag hittade denna tidning och det är lite som julafton varje gång den kommer i brevlådan
/Mathilda Oja

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser