När det gäller Livsmedelslagen så måste man använda sitt sunda förnuft. Honung är ett otroligt tåligt livsmedel och om man inte tillsätter något (smak el.likn.) så kan du i princip utföra det var som helst i en normal villa/lägenhet. Fördel om du inte sitter i soffan och slungar; soffan brukar bli kletig och du riskerar få ludd från soffan i honungen, men annars är det lugnt. De flesta normalt funtade människor håller väl till i köket, tvättstugan eller någon annan lokal där det är enkelt att tvätta av inredningen ... håll dig till vanligt sunt bondförnuft så räcker det tillräckligt långt.
Man ska inte hålla på och krångla till saker i onödan ... men det är klart ... ska du bygga ett slungrum så se till att du har samma standard på tak, väggar o golv som i duschrummet. Minst. Ventilation som är bisäker ... inget är mer otrevligt än att få påhälsning från sura bin när man slungar!
Jag har inte hört talas om någon som har försökt få sina lokaler Livsmedelsgodkända, men antar att de större biodlarna säkert har det ... de har ju mer industriell tillverkning så de har ju lagt ner några hundratusen för att få till en rationell miljö. Klart att de har fått godkänt från Miljökontoret, annars vore det ju som att slänga pengarna i sjön.
En av dem har satsat på kaklade väggar (använde ett gammalt mjölkrum tror jag det är) och cementgolv i själva slungrummet. Lager i anslutning för att minska arbetet.