ok, ur min första vegetariska kokbok. jag presenterar: ostsoufflé.
en tysk kokbok, måtten är därefter.
för fyra små souffléer behöver man (man blir INTE mätt på en, så räkna 2 - 3 st per person):
150g medelgamal gouda
4 ägg
4 matskedar mjölk
4 matskedar kallpressad solrosolja
40 g malen dinkel
1 tesked ädelsöt paprikapulver
salt
till formerna: smör
1400 KJ/ 330 kcal per person
17 g protein
29 g fett
5 g kolhydrater
förberedningstid: 15 min
baktid: 20 min
- sätt ugnen på 220 grader, varmluft 200 grader
- stryck botten på 4 souffléformar eller 4 eldfasta soppkoppar med smör
- riv osten, skilj äggen
- vispa äggvitorna styv, blanda äggulorna med mjölk och olja
- blanda ner dinkeln och osten i äggulemassan
- krydda med paprikapulver och ev. salt
- lyft äggvitemassan under degen väldigt väldigt försiktigt!!!!
- fyll formarna med massan och grädda i mitten på ugnen i ca 20 min tills ytan är gyllenbrun
- de första 10 min får man ABSOLUT INTE öppna ugnsluckan, då souffléerna annars sjunker ihop
- till souffléerna passar sallad