Jag har fått tillgång till lite olika Färska träslag som äpple, plommon, något som liknar körsbär men hade väldigt små bär och något som liknar hägg samt syren. Syrenen är rätt smala pinnar så där spelar det kanske inte så stor roll, men övriga bitar är både långa och i varierande tjocklek. Jag kan inte såga upp dem till svep eller bottnar eller till plankor eller till mindre grejor förrän i september tidigast...
Hur ska jag förvara dem till dess så de inte spricker och blir förstörda i förväg... Måste man klyva dem hela...?
Ska jag barka av allt? Hur gör man för att ta tillvara på barken till rökning eller gravning? Är det något av träslagen som barken passar till rökning av mat?
Hur gör jag för att inte virket ska vrida sig och bli krokigt?
Är det för sent att såga upp det när jag har möjlighet tidigast i sept?
Ska det förvaras ute och skyddat för regn, eller torrt i ett ute förråd med samma fuktighet som ute, eller inomhus?
Träet är ju färskt... är det bättre att göra hantverkssaker av det och ev en sänggavel...om det är möbeltorrt eller torrhet som ute...? Måste bitarna vägas innan man trorkar virket så man ev vet när de är torra nog???
Har ingen möjlighet att frysa bitarna...
Hoppas på svar...