Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Hargryta  (läst 1991 gånger)

Moumolia

  • Gäst
Hargryta
« skrivet: 17 okt-07 kl 17:27 »
Hargryta

1 hare
100 g späck
Vitpeppar, salt
2 dl köttbuljong
2 dl rödvin
Saften av 1 citron
½ finhackad lök
Morot, rotselleri
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
Några enbär
Timjan
2 dl grädde

Var noga med att avlägsna alla hinnor från den flådda haren, som före styckningen sköljs o torkas noggrant. Slaksidorna klipps bort. Normalt styckas haren i lår o bog, medan ryggen delas i 4-5 bitar. Skär hål i köttet o tryck in späckbitarna.
Bitarna bryns i smör i gryta. Köttet saltas o peppras. Därefter får det småkoka en halv timme i buljong, rödvin o citronsaft. Sedan tillsätts morot o lök, rotselleri i bitar, lagerblad, enbär o timjan. Låt koka ytterligare 35-45 minuter. Späd ibland med grädde.
Stekt bacon, persilja o purjolök med potatis är gott att servera till.



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

546 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har tidigare prenumererat. Var så nöjd att jag gav bort en prenumeration. Nu gör jag det igen. En jättebra present tycker jag!
/Margareta Mattsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser