Hargryta
1 hare
100 g späck
Vitpeppar, salt
2 dl köttbuljong
2 dl rödvin
Saften av 1 citron
½ finhackad lök
Morot, rotselleri
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
Några enbär
Timjan
2 dl grädde
Var noga med att avlägsna alla hinnor från den flådda haren, som före styckningen sköljs o torkas noggrant. Slaksidorna klipps bort. Normalt styckas haren i lår o bog, medan ryggen delas i 4-5 bitar. Skär hål i köttet o tryck in späckbitarna.
Bitarna bryns i smör i gryta. Köttet saltas o peppras. Därefter får det småkoka en halv timme i buljong, rödvin o citronsaft. Sedan tillsätts morot o lök, rotselleri i bitar, lagerblad, enbär o timjan. Låt koka ytterligare 35-45 minuter. Späd ibland med grädde.
Stekt bacon, persilja o purjolök med potatis är gott att servera till.