Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Leverpastej  (läst 1665 gånger)

Moumolia

  • Gäst
Leverpastej
« skrivet: 16 okt-07 kl 05:28 »
Leverpastej
600 svinlever
400 g späck
12 anjovisfileér
1 gul lök
3 msk margarin
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
½ tsk kryddpeppar
½ tsk nejlika

Mal lever, späck, anjovis o lök 2-3 gånger genom köttkvarn. Fräs margarin o mjöl, späd med kokande mjölk o vispa såsen jämn. Krydda. Ta såsen från värmen o rör ner äggen ett i sänder. Tillsätt levermassan o stek ett prov. Krydda mera om det behövs. Häll levermassan i en stor eller små ugnsfasta formar. Täck med lock eller folie o gradda i vattenbad i 200 grader tills pastejen är färdig, ca 1-1½ timme. Ta bort locket mot slutet av gräddningen så att pastejen får färg.



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

539 gäster, 2 användare
roskva89, Trollsmultron

* Forum

* Om tidningen Åter



- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser