Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  apelsinsaft,1933  (läst 2166 gånger)

tänk_positivt

  • Gäst
apelsinsaft,1933
« skrivet: 04 sep-07 kl 00:23 »

skal av 6st apelsiner
1 2/3 liter kokande  vatten
2kg strösocker
40g citronsyra

det vita på skalen skäres bort och skalen skäres i fina strimlor., vilka läggas i porslinskruka.
Det kokande vattnet hälles över och krukan täckes med lock. och får stå i 2dygn.Därefter silas skalen ifrån och sockret och citronsyran tillsättes.Då detta är väl upplöst och saften är klar, tappas den på flaskor.

Radar

  • Inlägg: 1694
    • Jämtland
Re:apelsinsaft,1933
« Svar #1 skrivet: 04 sep-07 kl 21:50 »
Jag förmodar att det är viktigt att man får med så lite som möjligt av det vita i skalet?
Tiden går, som allting annat.
Här går den fort så förbannat.

 

tänk_positivt

  • Gäst
Re:apelsinsaft,1933
« Svar #2 skrivet: 04 sep-07 kl 22:36 »
Jag förmodar att det är viktigt att man får med så lite som möjligt av det vita i skalet?
japp det stämmer bra! :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

638 gäster, 3 användare
evaranke@yahoo.se, Larisabycle, LimJans

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser