Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Innan kylskåp uppfanns, hur förvarade man köttet då?  (läst 2283 gånger)

Kapsyl

  • Inlägg: 88
    • Skåne
SV: Innan kylskåp uppfanns, hur förvarade man köttet då?
« Svar #20 skrivet: 04 maj-25 kl 12:44 »
Färskt kött som inte kunde tas tillvara omedelbart kunde förvaras i en kallkälla en kortare period. Min morfar berättade om en oxe som brutit benet en sommar under 1:a världskriget och som nödslaktats. Det kött som inte konsumerades omedelbart hade hamnat i så stora bitar som möjligt i en kallkälla i väntan på rökning eller nersaltning.

 

kretslopp

  • Inlägg: 2321
  • mindre gård, nästan självförsörjande, pensionär.
    • Småland
SV: Innan kylskåp uppfanns, hur förvarade man köttet då?
« Svar #21 skrivet: 05 maj-25 kl 18:56 »
Var den nedsänkt under vattnet?
kretslopp


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

514 gäster, 4 användare
Trollsmultron, Stefan85j, Erik Forsman, peterm

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser