Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Semester från kefirgrynen  (läst 2008 gånger)

Kanin-Eva

  • Inlägg: 785
    • Dalarna
Semester från kefirgrynen
« skrivet: 25 jun-15 kl 10:28 »
Efter några försök har jag fått mina kefirgryn att producera en utmärkt kefir. Nu återstår bara att skala upp processen så att det räcker till mer än mig.

Men så här i sommartider ska vi åka på en kort semester över 3 dagar. Hur gör jag med grynen då? Ska jag låta dem stå med mjölk och bli en äcklig separerad gegga som jag slänger när jag kommer hem? På köksbänken, i kylen? Ska jag packa in dem lufttätt i en plastpåse (som när jag köpte dem)? Tips och råd mottages med tacksamhet. Det måste väl gå att åka bort utan kefirvakt, eller....?
Lever min dröm på världens vackraste plats med min man, kaniner, hundar, höns och odlingar.

 

Hallstrom

  • Inlägg: 84
    • Blekinge
SV: Semester från kefirgrynen
« Svar #1 skrivet: 11 jul-15 kl 13:30 »
De klarar sig mer än 3 dagar i rumstemperatur, bara de inte står i solen.
Kefiren går att äta även om den separerar sig, jag brukar hälla över vasslen till en bröd-deg och äta resten som vanligt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

540 gäster, 4 användare
Hans Hultén, alternaiv, Trollsmultron, Nataks

* Forum

* Om tidningen Åter



- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser