Vad jag kunnat läsa mig till och fått bekräftat av livsmedelsinspektör är att Vaktel, anka kalkon mm övrigt fjäderfä inte går under samma regler som höns om man säljer till detaljhandel/resauranger, hönsägg får man bara sälja till privatpersoner om man inte har ett godkänt packeri medans de andra får man sälja mindre mängd av till detaljhandel/restaurang. MEN ingen tycks kunna svara på vad som räknas som mindre mängd på tex vaktel, för höns gäller om man har färre än 50 st men vaktel då? är det också 50 st? det vet tydligen inte ens inspektörerna

. Sen fick jag höra att det även var tillåtet att leverera nackade vaktlar till restaurang men att de inte fick vara plockade eller urtagna då.
Någon här som har koll?? tycker det här är jätteroligt och jag bor i en byggd där intresset för det nära är stort men man vill ju inte vara allt för "olaglig"
Fått intrycket av att några här säljer en del ägg och kött? vad har ni fått för svar eller är det bara att "tiga och köra" tills ngn kommer och säger ngt annat
