Jag tror inte att det kommer bli fuktigt. Det blir ju inte större än ett stort akvarium.
Vikten blir nog inte ett problem heller. 3-400 kg på en kvadratmeter.
Ett 230-litersakvarium alltså? Ett sådant väger ca 340 kilo och är 114 cm långt.
Låter inte trivsamt för Tilapian. För det går inte att hålla många där, om du vill ha den cirkulation på vattnet som är nödvändig för att komma upp i intressanta volymer fiskkött per tidsenhet. Dessutom är volymen så liten att de riskerar att stressas, drabbas av sjukdomar och äter upp sina syskon och andra vanliga problem vid liknande fiskodling. Vill du verkligen ha den vattencirkulation, temperaturisolering och annan utrustning som är nödvändig för tex en 2.000-literstank vilket är lämpligare, så får man förstärka både fuktisoleringar och golv.
(Vikten räknat på ett foglimmat kar med 6 mm glas och 8 cm sandbotten samt vatten)
Det finns odlad Tilapia i Sverige, men den odlas på friland, vilket ger helt andra förutsättningar. Själv har jag odlat en del laxfiskar på friland och akvariefisk inne och ute. Har också bott i Kälarne och lärt mig en del om Statens försöksstation där. Rökt egenodlad fisk går inte av för hackor.

Här finns litet:
http://www.eko-fisk.se/http://www.rainbowfish.se/svenska/f130.htm (något inaktuell sida men finns en del uppslag där hur man kan göra)
Kontentan blir att jag inte kan rekommendera odling av Tilapia i typ lägenhetsakvarium för matsyfte. Och dom blir fort stora med, så nöjesodling är väl inte heller optimalt. Ungefär lika smart som att odla hajmal (Pangasius). Kan ju bli en god middag det med, men litet för mycket besvär för en middag tycker jag.

PS
Har faktiskt litet Tilapia i frysen nu. Smakar helt OK
