hej!
Hoppas någon kan hjälpa mig avgöra om min idé är möjlig att geomföra!
Här är förutsättningarna:
Min pappa är jägare och har jobbat med kött hela sitt liv som styckare/charkmästare.
Nu är han pensionär och fullkomligt vantrivs med sysslolösheten.
I ett uthus hemma har han kylrum och styckarbod med allt han behöver. Golven är kaklade och på väggarna
är det typ något som liknar linoliummatta. Vatten finns. Han har också en hemmabyggd rejäl rök. Det är ganska
små lokaler och från styckarrummet kommer man direkt ut på gården, inte särskilt många cm från köttet till utomhusmiljön.
Om jag sköter ekonomin, skaffar f-skatt och bokför och betalar skatt enligt konstens alla regler går det då att köpa upp kött helt lagligt? Jag tänker mig att djuren slaktas hemma på gården, han styckar och sedan kanske packeterar och säljer i lådor om 5, 10, 20 kg blandat kött? Det går kanske att sälja styckvis till en helt vanlig butik också?
Han skulle ju också kunna göra rökt korv och andra små delikatesser:) Och han skulle nog kunna sälja en del vilt kött också. Sedan kan man ju försöka få tag på ekologiskt kött också.
Vad behöver göras med lokalalerna i så fall? Ske de inspekteras av typ livsmedelsverket?
Vad behöver man tänka på och hur svårt tror ni det är att lyckas? Alltihop behöver inte gå med någon supervinst men
det är ju bra om det blir en aning lönsamt...

Tyck gärna till och kom med synpunkter!!