Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Handkäse/Harzer  (läst 1065 gånger)

nordictinkerer

  • Inlägg: 2
    • Jämtland
Handkäse/Harzer
« skrivet: 13 jan-25 kl 16:15 »
Hej!

Är sugen på att pröva att göra egen hårdost, och hittade att tydligen har tyskarna några ostsorter (Känd under namn som Handkäse eller Harzer) som enbart görs på surnad mjölk (typ fil eller kvarg), lät ju hyffsat enkelt för nybörjaren.

Någon som testat att göra någon av dessa ostar? Hur smakade de isåfall? Värt att prova?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

399 gäster, 2 användare
mrnic, ninanna

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser