Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Grislever  (läst 2562 gånger)

Ludvigsborg

  • Inlägg: 1
    • Västergötland
Grislever
« skrivet: 18 okt-19 kl 19:03 »
Hej.
Hur tar man hand om grislever på bästa sätt, har precis skjutit grisarna och vill veta hur jag gör.
den ligger i vatten just nu.
Frågor
hur länge?
vatten vs mjölk?
vad gör jag sen?
Alla tips är välkomna.
Med vänlig hälsning, Ludvigsborg

mattias_33

  • Inlägg: 1256
    • Hälsingland
SV: Grislever
« Svar #1 skrivet: 18 okt-19 kl 19:28 »
Beror ju på vad du ska göra med den?

Ska du göra goda grytor så är det ju mest att potions frysa den.
Pölsa får nån annan svara på.
Målet är att inte slita ut sig i förtid med att jobba åt nån annan.

Karlsdotter

  • Inlägg: 1475
    • Ångermanland
SV: Grislever
« Svar #2 skrivet: 18 okt-19 kl 19:29 »
Har aldrig lagt lever i vare sig vatten eller mjölk. Efter slakten har jag bara rensat bort de stora blodkärlen i levern och därefter tvättat levern som hastigast bara och skurit upp i portioner och fryst levern.

Gör oftast leverstuvning men ibland lever stekt i skivor med stekt lök till

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: Grislever
« Svar #3 skrivet: 18 okt-19 kl 20:35 »
grislever passar bäst till pastej... Skölj levern i vanligt vatten..
Fjäderfän och kaniner


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

451 gäster, 1 användare
nyhem

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser