Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Att göra ”bröd” på rester- eller falska ”rieska”  (läst 521 gånger)

lauralisa

  • Inlägg: 150
    • -
Här kommer ett tips på ett enkelt recept för att göra en slags flatbröd på rester, fritt efter detta recept (på finska): https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/17833/Ihana%20laiskan%20äidin%20rieska/

Rieska är ett finskt tunnare segt jästbröd som vanligtvis bakas på potatis eller potatismos. Jättegott är det. Detta är en fuskvariant på rieska som inte behöver jäst, knådas eller bakas:

4 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2-4 dl gröt/kokt ris/potatismos eller kokt potatis som skalas och mosad med gaffel
Salt, 1 tsk

Blanda ihop till jämn smet och häll ut på ett bakplåtspapper i långpanna. Grädda ca 30 min i 200 grader varmluftsugn. Klipp i bitar när den svalnat lite och servera ljummen med smör/margarin att bre på. Mer behövs inte.
Mina barn älskar det här ”brödet”. Lite större barn kan säkert göra det själv som mellanmål.
Om man anar vart man vill, kan man färdas dit man ska.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

415 gäster, 3 användare
SvartKatt, Anders Flix, Silvberg

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser